Gluténmentes ropogós héjú cipók
Zelleitündi módra
- Közepes
- Zellei Tündi40-60 perc
- 2020-11-28419.33 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 419.33 |
kJ: | 1764.55 |
Szénhidrát: | 72.5 |
Amelyből cukrok: | 0.3 |
Zsír: | 4.53 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.85 |
Rost: | 28.75 |
Fehérje: | 7.88 |
Só: | 30.51 |
- 275mlIvóvíz
- 1tk. ( csapott )Só, himalája (általános)
- 5mlolívaolaj Bertolli Originale extra szűz
- 1kk. ( csapott )szódabikarbóna Lucullus étkezési
- 2dkgélesztő Budafoki gluténmentes sütőélesztő
- 250gliszt gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék Zellei Tündi
Elkészítés a megadott link alatt
A gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült cipók.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, az élesztőt a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a sót, és összekeverjük. A langyos vizet az olajjal, almaecettel elkeverjük, és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk pár percig, majd letakarva langyos helyen 30-40 percig pihentetjük. Ezután kettő egyenlő részre osztjuk és cipóknak formázzuk őket enyhén lisztezett felületen. A tetejüket kereszt irányban bevágjuk és 10-15 percet pihentetjük. 200 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd fogyasztjuk.
A tápanyag 1 db cipó-ra lett kiszámolva!
Bevásárlólista/hozzávalók:
-250g Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék
-2 dkg friss gluténmentes élesztő
-1 teáskanál himalája só
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál almaecet
-1 evőkanál olívaolaj
-275 ml langyos víz
-kókuszolaj vagy olívaolaj kenéshez a tetejére
-esetleg magvak a tetejére